Avdelningar:

C70 modeller

Stadgar

Klubbstyrelsen

Medlemmarnas bilar

Skrivet om Volvo C70

VolvoC70klubben

Styrelsen för Svenska Volvo C70-klubben  

Ordförande:                          Bo Algers                    Bo.Algers@hotmail.se

Vice ordförande:                    Jan-Aage Haaland        janaage.haaland@gmail.com

Sekreterare:                         Mikael Andreasson        micke6908@gmail.com

Kassör:                                Anders Lüborg             borgangel@hotmail.com

Suppleanter:                         Tore Lund                  tore.lund07@bredband.net

och                                     Rickard Nilsson            rickard.se.nilsson@telia.com

Bosse Algers är initiativtagare till klubben och till vardags är han professor på Sveriges Lantbruksuniversitet där han forskar och undervisar om framförallt djur som vi har för livsmedelsproduktion, deras miljö, hälsa och välfärd. Med hustru Anne, som är danska, bor han numer på Björkö i Öckerö kommun. Ett förflutet som Citroën B11-entusiast hindrade inte Bosse att bli Volvo-fan. Kör förutom C70-cabben också S80 och hade en gång för länge sedan en mycket rostig Amazon sport.

Vice ordförande Jan-Aage Haaland är grafisk formgivare och har jobbat på Ateljén på SCB i drygt 40 år. Innan dess har han jobbat som privatchaufför i Turkiet (Chevrolet Impala), kock på en krog i Örebro och lite som lärare i grafisk form på eftergymnasial utbildning. Han har jobbat mycket utomlands som konsult åt Sida i olika länder i Afrika på 80- och början av 90-talet, sedan Ryssland och Ukraina i mitten av 90-talet för att på 2000-talet jobba i sydostasien, Laos och Kambodja. Sista åren även en del på Balkan. Förutom sina stora fritidsintressen som fotografering och musik, så kör Aage en chippad cabb 2,4t -05 på sommaren och en cupé 2,0t -00 på vinterhalvåret.

Mikael Andreasson, sekreterare, driver eget åkeri till vardags. Har haft motorintresse sedan barnsben. Har sysslat med rally i ungdomen. Nu skruvas det mest på stora bilar. Bor i en villa i en liten ort mitt i Skåne som heter Hörby. Har en C70 coupé.

Anders Lüborg heter kassören och han jobbar som beredare på Saab AB i Linköping sedan 5år tillbaka. Kommer ursprungligen från Göteborg där han har jobbat på Volvo PV i 13år. Under tiden på Volvo har han hunnit med att jobba som montör, beredare och cost reduction prodject leader. Anders har alltid åkt Volvo, även som liten. C70 coupén som han äger har han haft sedan 2007.

Rickard Nilsson, suppleant och webbansvarig, bor med sambo i villa i Billesholm en liten ort strax utanför Helsingborg. Arbetar på en skånsk maskinuthyrningsfirma; Dennis maskinuthyrning AB. Hans motorintresse har funnits sedan moppeåldern då han började köra folkrace självklart i en Volvo 144. Det har alltid varit ett självklart val för Rickard att bilen skall heta Volvo, hans C70 från 2005 har han ägt sedan tre år tillbaka då han äntligen hittade “den rätta”.

Tore Lund, suppleant. Bor i Stockholm på Lilla Essingen tillsammans med hustru Cecilia.

Har arbetat med luftbehandling större delen av sitt liv. Har idag en enskild firma där han utför diverse ”luftaffärer” samt hjälper till med OVK besiktningar, utredningar och konsulterar.

Bilar har alltid varit kul säger han, men när de köpte sin C70 cabb för 5 år sedan, "fick vi ett annat bil liv!"  (kör SAAB 9.3 på vintern)

Från konstituerande mötet 2011: