Styrelse

Styrelsen för Svenska Volvo C70-klubben. Senaste uppdaterat efter Årsstämman i Askersund.Aug 2020

Bosse Algers är initiativtagare till klubben och till vardags är han professor på Sveriges Lantbruksuniversitet där han forskar och undervisar om framförallt djur som vi har för livsmedelsproduktion, deras miljö, hälsa och välfärd. Med hustru Anne, som är danska, bor han numer på Björkö i Öckerö kommun. Ett förflutet som Citroën B11-entusiast hindrade inte Bosse att bli Volvo-fan. Kör förutom C70-cabben också S80 och hade en gång för länge sedan en mycket rostig Amazon sport.
Bosse avgick efter 10 år som ordf och ersattes av Carin Johansson (se ovan).

Vice ordförande Jan-Aage Haaland är grafisk formgivare och har jobbat på Ateljén på SCB i drygt 40 år. Innan dess har han jobbat som privatchaufför i Turkiet (Chevrolet Impala), kock på en krog i Örebro och lite som lärare i grafisk form på eftergymnasial utbildning. Han har jobbat mycket utomlands som konsult åt Sida i olika länder i Afrika på 80- och början av 90-talet, sedan Ryssland och Ukraina i mitten av 90-talet för att på 2000-talet jobba i sydostasien, Laos och Kambodja. Sista åren även en del på Balkan. Förutom sina stora fritidsintressen som fotografering och musik, så kör Aage en chippad cabb 2,4t -05 på sommaren och en cupé 2,0t -00 på vinterhalvåret.

Mikael Andreasson, sekreterare, driver eget åkeri till vardags. Har haft motorintresse sedan barnsben. Har sysslat med rally i ungdomen. Nu skruvas det mest på stora bilar. Bor i en villa i en liten ort mitt i Skåne som heter Hörby. Har en C70 coupé.

Tore Lund, kassör. Bor i Stockholm på Lilla Essingen tillsammans med hustru Cecilia. Har arbetat med luftbehandling större delen av sitt liv. Har idag en enskild firma där han utför diverse ”luftaffärer” samt hjälper till med OVK besiktningar, utredningar och konsulterar. Bilar har alltid varit kul säger han, men när de köpte sin C70 cabb för 5 år sedan, “fick vi ett annat bil liv!”  (kör SAAB 9.3 på vintern)

Från konstituerande mötet 2011:

Konstituerande möte 2011

Kommentarer inaktiverade.