Styrelse

Styrelsen för Svenska Volvo C70-klubben. Senast uppdaterat efter Årsstämman i Vänersborg 14 maj 2022

  • Nord Vakant

Bosse Algers är initiativtagare till klubben och till vardags är han professor på Sveriges Lantbruksuniversitet där han forskar och undervisar om framförallt djur som vi har för livsmedelsproduktion, deras miljö, hälsa och välfärd. Ett förflutet som Citroën B11-entusiast hindrade inte Bosse att bli Volvo-fan. Kör förutom C70-cabben också S80 och hade en gång för länge sedan en mycket rostig Amazon sport.
Bosse avgick efter 10 år som ordf i augusti 2020 och ersattes av Carin Johansson.

Carin Johansson, ordförande, bor i Fornåsa Östergötland och jobbar sedan 2017 på Fujitsu Sweden AB som Governance Manager (Förvaltningschef), med ansvar för GDPR, Compliance (efterlevnad), Risk Management, Quality Assurance (ISO certifieringar och interna granskningar) samt Business Continuity Planning. Carin är licensierad GDPR expert via iAPP, samt certifierad styrelseledamot via Styrelseakademien. Carin drev sitt och maken Bengt-Olovs privata aktiebolag BoCa Consulting AB som arbetande VD mellan 2002 och 2018, med uppdrag som Nummerportabilitetsexpert i olika delar av världen. Carin har erfarenhet från uppdrag i styrelsens samtliga poster i olika föreningar. Har en plåtcab 2009 vid namn ”Pearly”.  Mer finns att läsa i C70 Magazinet nr 4-2020.

Maria Johnsson, vice ordförande, bor i Lödöse men på väg att flytta till släktgård på Tjörn. Jobbar som sjuksköterska med in- och utskrivnings processen i slutenvården. Har varit politiskt aktiv sedan tidig ålder och suttit med i de styrande kommunala organen på alla nivåer. Har dessutom ett musikintresse efter att ha vuxit upp med en musiker som far och fuskar som trubadur ibland. Har vuxit upp med 2 bröder med bilintresse och har i och med det fått vara med och skruva med bilar sedan unga år. Var med och körde rally under ett antal år och var då aktiv i Stenungsunds motorsällskap. Gift med Magnus som arbetar på Volvo trucks och delar bilintresset med honom. Har en gedigen bakgrund som Volvoägare som startade med Volvo Amazon och har fortsatt under alla år. Har nu bl.a själv 2 Volvo C70 gen 1 som är högerstyrda medan Magnus har familjens Volvo C70 gen 2. Utöver det finns det en Volvo XC90, Volvo V70 AWD och en Volvo S80.

Mikael Andreasson, sekreterare, driver eget åkeri till vardags. Har haft motorintresse sedan barnsben. Har sysslat med rally i ungdomen. Nu skruvas det mest på stora bilar. Bor i en villa i en liten ort mitt i Skåne som heter Hörby. Har en C70 coupé.

Johan Rudbäck, kassör. Bor i Skåne Tranås. Har arbetat med ”Utrustning för transport av farligt gods” i det egna företaget SLANGFLEX Johan Rudbäck AB som såldes i december 2014. Flyttade till Skåne Tranås då det var där lokalerna hittades för bilar mm och driver idag Joneborg Bil & Leksaksmuseum. Har jobbat i Volvoklubbar sedan början av 90-talet, är bl.a kassör i SVIS Volvoklubbarnas lager i Köping. Har 1 st coupé C70R T5AWD 1998 special fabriksbygge generation I, 2st generation II en tidig 2005 som köptes av Pelle Pettersson skaparen av P1800 samt en av de sist tillverkade och lackerad i 70-talsfärgen 113 Orange. Mer finns att läsa i C70 Magazinet nr 4-2021.

Från konstituerande mötet 2011:

Konstituerande möte 2011

Kommentarer inaktiverade.